Alles werkt samen

Alle apparaten uit de UniFi serie van Ubiquiti werken samen. Je beheert al die apparaten daardoor vanuit dezelfde omgeving. Dit doe je op een computer of via een app op je smartphone of tablet. Doordat alles naadloos samenwerkt, zet je snel een UniFi netwerk op. Bovendien voeg je later gemakkelijk extra apparaten toe. Je hebt hiervoor beperkte netwerkkennis nodig, maar minder dan met vergelijkbare systemen. Je beheert de apparaten via de cloud. Zo verander je zelfs instellingen als je ergens anders bent.

Beheer alles in de Ubiquiti UniFi controller app

Met de UniFi UI app die je via je browser opent, stel je elk detail van je netwerk in. Je ziet hier het bereik van je access points. Stel hier de frequenties van je Wifi punten in en kies wachtwoorden voor elk deel van je netwerk. Voor je switches vind je de topologie van je netwerk. Dit is een kaart van al je switches met de datastromen van elke verbinding. In de app controleer je alle netwerkpoorten via de port manager. Zo weet je zeker dat alles werkt en zo weet je hoeveel data er via elke verbinding loopt.

Overal een goed netwerk

De bekendste producten in deze serie zijn de Ubiquiti UniFi access points. Toch zijn er meer UniFi netwerkproducten. Denk aan netwerk switches, routers en cloud controllers. Door deze apparaten te combineren, zorg je voor een goed wifi netwerk in je bedrijf. Je koppelt gemakkelijk meerdere access points aan elkaar. Die werken samen via mesh, zodat je 1 wifi netwerk krijgt. De router en switches koppel je ook aan elkaar. Zo zorg je voor extra netwerkbeveiliging.

Waarom UniFi en niet mijn standaard thuis wifi van de provider?

Betere/Sterkere wifi dekking & stabiliteit dan standaard geleverde Access Points van Providers zoals Ziggo, KPN, Odido, ect.
In een appartement is in de meeste gevallen 1 Access Point voldoende & In een eengezinswoning 2 stuks.

Met de UniFi Cloud Controller heeft u het zelfde netwerk door uw hele huis wat met elkaar synchroniseert. Daarbij kunt u gemakkelijk meerdere netwerken aanmaken voor bijvoorbeeld uw gasten en/of domotica dat in vele gevallen 2.4Ghz vereist. Dit betekend dat elk wifi netwerk niet kan communiceren met een ander wifi netwerk, wilt u dit wel dan kan dit uiteraard worden toegepast

Alles te bedienen van 1 gebruiksvriendelijke app i.p.v. in te loggen op een modem via de web. Dit is dus voor een leek als voor een professional te beheren.

Extra functionaliteiten:

  • Content filtering gemakkelijk aan te passen per netwerk , Denk daarbij aan +18, geweld, gokken of wat dan ook.
  • Topologie inzage. Actuele inzage in alle apparaten die zijn verbonden.
  • Inzicht in de actieve Wifi kanalen.
  • Inzicht per apparaat wat ze op het netwerk uitvoeren.
  • Zeer uitgebreide netwerk mogelijkheden

Geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op onze website unificloudcontroller.com